HENNES PAPPA BLEV OSKYLDIGT DÖMD

"Mamma fick mig ljuga om att pappa slagit henne"

Julia blev offer för psykisk misshandel av sin egen mamma under hela hennes uppväxt. Julias pappa var då den enda vuxna som arbetade i hemmet medans mamman var sjukskriven. Julias mamma blev ofta arg på honom för att han arbetade så mycket medans hon fick gå hemma med barnen. Han förklarade då att någon av dem måste arbeta annars skulle dem inte ha råd att överleva.

"En dag fick pappa nog och valde att lämna henne. Han förklarade även för henne att han skulle ansöka om ensam vårdnad. Med tanke på vad hon gjorde mot oss barn"

Julia kan minnas hela hennes barndom som ett rent helvete. Hennes pappa jobbade mycket och var sällan hemma. Hans jobb såg ut så, hemma helger och borta vardagar.

"Mamma kunde glömma ge oss barn mat, vi fick själv från tidig ålder bre smörgåsar och ta hand om oss själva. Hon tryckte ofta ner oss och tyckte vi var stökiga och bortskämda"

Julias mamma led av diskbråck och var där av hemma om dagarna. Läkarna ville operera henne, men mamman vägrade. Istället gick hon hemma och tog medicin. Hon försökte få igenom att hon skulle bli förtidspensionär, något som blev process för henne.

"Min mamma hade svårt att behålla sina vänner, hon var ganska elak och tuff till sitt tillvägagångssätt. Hon blev lätt arg och började skrika på oss barn".

När pappan kom hem och berättade att han ville lämna henne så blev arg. Julia berättar att hennes mamma då drog till med orden "han slog mig". Hon blandade in soc och förklarade att han slagit henne.

"Sen sa hon till oss barn att om vi inte sa till soc att han slagit henne och medgav att vi sett det hela så skulle dem ta oss från varandra och våra föräldrar"

Julia fortsätter berätta:

"Jag hade en klasskompis som bodde hos en fosterfamilj. Den familjen tyckte inte om barn och därav var det min värsta mardröm att själv bo så".

Den psykiska misshandeln som under hela Julias uppväxt pågått hade resulterat i att hon trodde på allt mamman sa. Hon var manipulativ och Julia blev hennes soldat till att fälla pappa.

Mamman sa till myndigheten att hon inte vågat gå till polisen tidigare för att anmäla pappan. Alla trodde på mamman. Då barnen intygade det. Pappa förlorar sedan vårdnaden om barnen och mamman fick ensam vårdnad.

"Han ringde då och var arg på mamma. Arg för hur hon kunde göra så mot honom. Han hotade henne. Han var så arg. Men mamma var smart och spelade in samtalet och gav de till polisen"

Pappan dömdes för olaga hot. Då det var de enda de hade bevis för. Soc, familjerätten, polisen och så vidare var dock arga över att han ej dömdes för misshandel också. De va bevis nog att barnen erkände det och att han hotat mamman. Dessutom hade mamman på något mystiskt viss fått blåmärke på kroppen. Något Julia säger att mamman förorsakat själv.

Pappan höll en fin kontakt med alla barnen. Men bara över telefon till en början. Han förstod att han inte vann något på att vara arg på mamman. Det tog honom bara längre ifrån barnen.

När pappan sen fick umgängesrätt så hälsade Julia på honom hela tiden. En dag så satt han och Julia och pratade i hans nya hem. Han var glad. Glad att han fick träffa sina barn. Även om det var på mammans villkor.

" Pappa var skör o skadad. Jag erkände då vad mamma gjort. Att vi barn ljugit för hennes skull. Jag kunde inte bära med mig att han visste att jag ljugit i rätten för mammas skull o ändå älskade han mig och ville träffa mig".

Pappan förlät Julia direkt. Julia berättar att det gjorde så ont att han förlät henne så lätt.

Julia hörde själv av sig till familjerätten och polisen för att berätta att hon ljugit. Ljugit för mamman bett henne om de. Inget hon hade sagt var sant. Pappan var ej den onda.

"Dem sa att de va pappa som nu påverkat mig att ljuga. Att han sagt åt mig att säga de".

Det hela slutade med att mamman hatade Julia som startat en ny process mot familjen. Denna gången till faderns fördel. Men trots det så slutade med att pappa blev av med umgängesrätten!

Julia var gammal nog att få bestämma själv men pappan fick inte träffa hennes småsyskon. Då han var en dålig påverkan på barnen.

"Idag har jag ingen kontakt med min mamma utan enbart med pappa. Jag är så arg. Jag har inget förtroende för myndigheten överhuvudtaget. För mig är socialtjänsten enbart ute efter att använda sitt maktbehov till maktmissbruk"

Julia fortsätter berätta:

"Min väninna blev misshandlad av sin man. Hon hade bevis och allt på att misshandeln pågått. Hon hade även vittne. Men hennes man friades då han liksom min mamma var en psykopat och var manipulativ. Medans min pappa åkte dit. Fast mamma inte hade några bevis överhuvudtaget mer än psykisk nedtryckta barn"

Julia fortsätter berätta:

"De är såna som min mamma som gör att andra kvinnors historia inte blir trodda, trots att dem talar sanning. För att där finns kvinnor som ljuger"

Denna händelse tog sig innanför mitt skinn. Jag blev väldigt illa berörd av den. Speciellt då jag själv känner en man som blev falskt anklagad av en kvinna. Detta för att han träffade en ny och hon blev arg och därav ville hämnas.

"Om du fick önska dig en sak, vad hade du önskar dig då?" Frågar jag. Hon svarar:

"Att familjerättens arbete skulle utredas. Alla enheter som kan styra över barns öde skulle utredas. Människor säger att det det är svårt att bli av med sina barn och att det ska krävas mycket. Det är inte sant. Det ska ej vara så enkelt för myndigheter att styra en familjers liv i diket"

All cred till dig Julia! Du är en kvinna som women to remember vill minnas! ❤

#womentoremember

Skrivit av: Ina Jönsson & anonym avsändare
Datum: 17 augusti 2019
Från: Facebookgruppen WOMEN TO REMEMBER